Uw investering maandelijks aflossen met maximaal belasting voordeel

Financial Lease is de interessantste financieringsvorm voor (startende) ondernemers. (Startende) Ondernemers hebben kapitaal nodig om hun onderneming te laten groeien en moeten natuurlijk mobiel zijn om hun klanten te kunnen bezoeken of te voorzien van de diensten of producten die zij leveren.
Het belangrijkste voordeel van een Financial Lease is het feit dat u direct economisch de eigenaar van de auto wordt. Het is de enige leasevorm waarbij u deze mogelijkheid heeft met natuurlijk alle bijbehorende fiscale en economische voordelen. Bij een Operational Lease of Shortlease blijft de leasemaatschappij immer altijd eigenaar van de auto.
FinancierDirect denkt graag met u mee. Wij zorgen ervoor dat u zich kunt focussen op het bestuur en de groei van uw onderneming, en dat u het vervoersmiddel krijgt dat u hiervoor nodig hebt. Dit doen wij door met u mee te denken. U bepaalt de termijn en het maandbedrag dat u kunt betalen, en wij gaan de beste mogelijkheid voor u vinden.

best
De_afschrijving_van_een_lease_auto

De afschrijving van een lease auto

Bij een Financial Lease bent u direct economisch eigenaar van de auto; Bij een Operational Lease of Shortlease bent u slechts “Huurder”. Het feit dat u economisch eigenaar van de lease auto bent betekent dat u de aanschafprijs van de auto op uw balans mag zetten. Gedurende de looptijd van het leasecontract loopt mag u daarnaast deze kosten ook nog jaarlijks afschrijven. Deze afschrijvingskosten verlagen je totale winst en zorgen dus op hun beurt weer voor allerlei fiscale voordelen.

Investeringsaftrek

Investeringsaftrek

Ondernemers kunnen in veel gevallen gebruik maken van de investeringsaftrek: dit is een bedrag dat u van de winst af kunt trekken wanneer u in bedrijfsmiddelen (In dit geval een auto van de zaak) hebt geïnvesteerd. Deze investeringsaftrek komt ook nog eens bovenop de mogelijkheid tot jaarlijks afschrijven en dat maakt het investeren in uw onderneming nog aantrekkelijker. Zo kunt u elk jaar een groot deel terugkrijgen waardoor u uw auto als het ware ‘voordeliger’aflost.

De_renteaftrek

De renteaftrek

De Rente van een Financial Lease is fiscaal aftrekbaar wanneer er sprake is van een zakelijke lening. Aangezien Financial Lease overeenkomsten zakelijk zijn, mag u de betaalde rente van uw winst aftrekken. Dit levert nog meer voordeel op. Een keer per jaar (of in sommige gevallen maandelijks) boekt uw accountant de door u betaalde rente van de passiva (het bruto lease bedrag) over naar de kosten. De rentekosten van uw leasecontract zijn directe bedrijfskosten. De boeking van de rente gaat ten koste van je bedrijfsresultaat waardoor je hierover geen inkomstenbelasting betaalt.

De_btw_terugvorderen

De btw terugvorderen

Bij uw Financial Lease krijgt u de mogelijkheid om de bij aankoop betaalde btw terug te vragen.
U kunt de btw in één keer terugvorderen en dat betekent dat u geen btw over uw maandtermijn hoeft te betalen
Belangrijk: u kunt de BTW natuurlijk alleen terugvorderen bij BTW auto’s. Bij marge auto’s kan dit niet
Netto draagt u op deze manier alleen btw af over uw ‘toegevoegde waarde’ van de verkoopprijs min uw inkoopkosten.