Wat is financial lease

Jazeker, u bent economische eigenaar van het voertuig. De factuur komt op naam van uw bedrijf te staan en het kenteken wordt naar u verzonden. De financieringsmaatschappij blijft (zolang het contract loopt) juridisch eigenaar van het voertuig. Dat houdt in dat de auto als onderpand beschikt. Wanneer de looptijd voorbij is en het eventuele slottermijn is betaald bent u ook juridisch eigenaar van het voertuig.

Nee, dat zit er niet bij in. Deze kosten komen dus nog naast je maandtermijn. Echter hoeft de wegenbelasting niet zo duur te zijn en kun je ook zelf bepalen wat voor verzekering je afsluit. Als je uitgaat van een nieuw of jonggebruikt voertuig kun je eventueel één tot twee jaar garantie bijkopen. Hierdoor ben je verzekerd dat er geen onvoorziene kosten aankomen.

Nee, maandtermijn blijft de gehele looptijd hetzelfde.

Dit is afhankelijk van de leeftijd door jouw gekozen auto. De maximale looptijd is 72 maanden. Banken kunnen de financiering vastzetten tot 144 maanden na datum eerste tenaamstelling.

Dat kan wel (alleen bij een eenmanszaak), maar hoeft niet. Je dient dan wel privé mee te tekenen op de overeenkomst. Mocht je deze keuze maken dan kun je de BTW NIET terugvragen bij de fiscus. Anders komt de auto gewoon op naam van het bedrijf te staan.

Een financial lease constructie is bedoeld voor de zakelijke klant.

Aanbetaling / slottermijn / aflossena

Ja dat kan zeker. Als u een goede maand hebt gehad en u wilt dat de looptijd korter word kunt u zelf bepalen wat u extra aflost. Bij vervroegde volledige aflossing bestaat er een kans dat de bank u tegemoet kan komen.

Dat is het bedrag wat nog openstaat aan het einde van de looptijd. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. De hoogte van het slottermijn hangt af van de leeftijd en waarde van de auto.

Ja, de BTW wordt gezien als aanbetaling op de financial lease. De BTW kunt u dus ook weer terugvorderen bij de fiscus omdat de factuur op naam van uw bedrijf staat.

BTW / BPM / Marge auto

Een BTW auto wil zeggen dat er nog BTW aanwezig bij de aankoop van de auto. Gezien de banken het bedrag exclusief btw financieren dient u het btw bedrag zelf aan te betalen. Dit wordt gezien als aanbetaling. Dit BTW bedrag kunt u weer terugvorderen bij de fiscus. Dit kan bij een marge auto niet. De BTW is bij een marge auto al een keer betaald door en particuliere klant. Een marge auto is dus BTW vrij.

De BTW is berekend op basis van de nieuwprijs van het voertuig. In de meeste gevallen kan de BTW teruggevorderd worden. Wanneer de auto op naam van een particulier heeft gestaan wordt de auto een marge-auto en hoeft de BTW niet meer betaald te worden.

Dat is een belasting die alleen geldt voor personenauto`s en motorrijtuigen. Deze belasting is afhankelijk van de nieuwprijs, uitstoot en leeftijd van de auto. Er zijn een aantal auto`s vrijgesteld van BPM en dat zijn de bestelauto`s en taxi`s.

Aanvraag bank