Wat is financial lease

Jazeker, u bent economische eigenaar van het voertuig. De factuur komt op naam van uw bedrijf te staan en het kenteken wordt naar u verzonden. De financieringsmaatschappij blijft (zolang het contract loopt) juridisch eigenaar van het voertuig. Dat houdt in dat de auto als onderpand beschikt. Wanneer de looptijd voorbij is en het eventuele slottermijn is betaald bent u ook juridisch eigenaar van het voertuig.

Nee, dat zit er niet bij in. Deze kosten komen dus nog naast je maandtermijn. Echter hoeft de wegenbelasting niet zo duur te zijn en kun je ook zelf bepalen wat voor verzekering je afsluit. Als je uitgaat van een nieuw of jonggebruikt voertuig kun je eventueel één tot twee jaar garantie bijkopen. Hierdoor ben je verzekerd dat er geen onvoorziene kosten aankomen.

Nee, maandtermijn blijft de gehele looptijd hetzelfde.

Dit is afhankelijk van de leeftijd door jouw gekozen auto. De maximale looptijd is 72 maanden. Banken kunnen de financiering vastzetten tot 144 maanden na datum eerste tenaamstelling.

Dat kan wel (alleen bij een eenmanszaak), maar hoeft niet. Je dient dan wel privé mee te tekenen op de overeenkomst. Mocht je deze keuze maken dan kun je de BTW NIET terugvragen bij de fiscus. Anders komt de auto gewoon op naam van het bedrijf te staan.

Een financial lease constructie is bedoeld voor de zakelijke klant.

Aanbetaling / slottermijn / aflossena

Ja dat kan zeker. Als u een goede maand hebt gehad en u wilt dat de looptijd korter word kunt u zelf bepalen wat u extra aflost. Bij vervroegde volledige aflossing bestaat er een kans dat de bank u tegemoet kan komen.

Dat is het bedrag wat nog openstaat aan het einde van de looptijd. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. De hoogte van het slottermijn hangt af van de leeftijd en waarde van de auto.

Ja, de BTW wordt gezien als aanbetaling op de financial lease. De BTW kunt u dus ook weer terugvorderen bij de fiscus omdat de factuur op naam van uw bedrijf staat.

BTW / BPM / Marge auto

Een BTW auto wil zeggen dat er nog BTW aanwezig bij de aankoop van de auto. Gezien de banken het bedrag exclusief btw financieren dient u het btw bedrag zelf aan te betalen. Dit wordt gezien als aanbetaling. Dit BTW bedrag kunt u weer terugvorderen bij de fiscus. Dit kan bij een marge auto niet. De BTW is bij een marge auto al een keer betaald door en particuliere klant. Een marge auto is dus BTW vrij.

De BTW is berekend op basis van de nieuwprijs van het voertuig. In de meeste gevallen kan de BTW teruggevorderd worden. Wanneer de auto op naam van een particulier heeft gestaan wordt de auto een marge-auto en hoeft de BTW niet meer betaald te worden.

Dat is een belasting die alleen geldt voor personenauto`s en motorrijtuigen. Deze belasting is afhankelijk van de nieuwprijs, uitstoot en leeftijd van de auto. Er zijn een aantal auto`s vrijgesteld van BPM en dat zijn de bestelauto`s en taxi`s.

Covid-19

Momenteel wordt het hele land getroffen door het coronavirus (COVID-19). Dit heeft grote gevolgen voor onze samenleving. We krijgen dan ook veel vragen over welke gevolgen het coronavirus heeft op financial lease. 

Ondanks de omstandigheden is het toch mogelijk om een financiering af te sluiten. Vraag een van onze lease-adviseurs naar de mogelijkheden!

Dit zijn onze belangrijkste richtlijnen in een rij:

  • We houden 1,5 meter afstand.
  • Er worden bij ons geen handen geschud
  • Heeft één van ons de volgende klachten: loopneus, keelpijn, lichte hoest of koorts? Dan blijven we thuis.
  • We handelen zaken zoveel mogelijk digitaal en/of telefonisch af.
  • We wassen regelmatig onze handen, dit minimaal 20 seconden..
  • Wij maken gebruik van mondkapjes.
  • Er wordt zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt.

Ja! Dit is zeker mogelijk!
Door de huidige richtlijnen van het RIVM is het ophalen van je nieuwe leaseauto anders dan gewend bent. 
Onze dealers houden zich aan de RIVM richtlijnen en hygiënemaatregelen. 
Ben je verkouden, heb je koorts of andere klachten? Neem dan contact op met onze lease-adviseurs om de aflevering even uit te stellen.

We begrijpen dat het voor veel ondernemers nu erg moeilijk is.
U komt in aanmerking voor de betaalpauze indien de Coronacrisis u raakt en u hierdoor verwacht in betalingsproblemen te komen.
Een betaalpauze bij ons is dus zeker mogelijk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact op met een van onze lease-adviseurs.  Zij zullen de verdere details met u bespreken. 
 

De betaalpauze geldt alleen voor bestaande leningen. Dit geldt niet voor nieuw af te sluiten leningen of verhogingen.