Algemeen

Jazeker, je bent vanaf de start direct economische eigenaar van het voertuig. De factuur komt op naam van jouw bedrijf te staan en het kenteken wordt naar je verzonden. De financieringsmaatschappij blijft (zolang het contract loopt) juridisch eigenaar van het voertuig. Dat houdt in dat de auto als onderpand beschikt. Wanneer de looptijd voorbij is en de eventuele slottermijn is betaald ben je ook juridisch eigenaar van het voertuig.

Nee, dat zit er niet bij in. Deze kosten komen dus nog naast je maandtermijn. Echter hoeft de wegenbelasting niet zo duur te zijn en kun je ook zelf bepalen wat voor verzekering je afsluit. Als je uitgaat van een nieuw of jonggebruikt voertuig kun je eventueel één tot twee jaar garantie bijkopen. Hierdoor ben je verzekerd dat er geen onvoorziene kosten aankomen.

Dit is afhankelijk van de leeftijd door de door jouw gekozen auto. Je kunt zelf ook de looptijd van de leaseovereenkomst bepalen. De looptijd kan liggen tussen de 12 en maximaal 72 maanden. Banken kunnen de financiering vastzetten tot 144 maanden na datum eerste tenaamstelling. Een auto van 72 maanden oud kan dus maximaal 72 maanden gefinancierd worden.

Dat kan wel (alleen bij een eenmanszaak), maar hoeft niet. Je dient dan wel privé mee te tekenen op de overeenkomst. Mocht je deze keuze maken dan kun je de BTW NIET terugvragen bij de fiscus. Anders komt de auto gewoon op naam van het bedrijf te staan.

Nee, als particulier is het niet mogelijk om een financial lease af te sluiten. Hiervoor moet je een zakelijk klant zijn.

Financial lease is een zakelijk leasevorm waarbij een auto van de zaak door de leasemaatschappij wordt gefinancierd. Je betaalt maandelijks een vast bedrag waarmee je de auto afbetaalt. Vanaf de start van je leaseovereenkomst ben je economisch eigenaar van de auto. En aan het einde van de looptijd ben je volledig eigenaar van de auto. 

Als startende ondernemer kun je ook een financial lease afsluiten. Je betaalt maandelijks een vast leasebedrag naar keuze. Hierdoor ben je niet verplicht om in één keer een grote investering te doen. Samen kijken we welke financiële regeling bij jou en je onderneming aansluit. Daarnaast kun je als startende ondernemer profiteren van rente- en investeringsaftrek. 

Ja, het is mogelijk om de auto privé op naam te zetten. Maar je moet dan ook privé (mee)tekenen. Wanneer je hiervoor kiest moet je er rekening mee houden dat je geen btw mag terugvorderen. 

Het slottermijn is het bedrag dat aan het einde van je looptijd nog open staat noemen we het slottermijn. Over het slottermijn hoef je tijdens de looptijd geen aflossing over te betalen. De hoogte van het slottermijn bepaal je zelf maar kan afhankelijk zijn van de leeftijd en waarde van de auto. Het slottermijn betaal je dus aan het einde van je looptijd waarmee je de auto als het ware afkoopt en je de volledige eigenaar wordt. 

De looptijd van je leaseovereenkomst drukken we altijd uit in maanden. Wanneer je kiest voor een langere looptijd verlaag je jouw vaste maandbedrag. Welke looptijd bij jou past bepaal je zelf. Belangrijk is om rekening te houden met de economische levensduur van de auto, jouw investeringsbedrag en slottermijn en hoeveel je per maand af kunt dragen. 

Wanneer je tijdens de leaseovereenkomst geen ondernemer meer bent moet het leasecontract ingelost worden. Je kan de auto laten over nemen door een ander bedrijf maar dan moet de financieringsmaatschappij hiervoor goedkeuring geven. Mocht dit gebeuren kun je contact opnemen met onze lease-adviseurs. Samen gaan we kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor jou. 

Wanneer het laatste maandbedrag is betaald (en eventueel bijbehorend slottermijn) ben je volledig eigenaar van de auto. De financieringsmaatschappij is dan geen juridisch eigenaar meer. 

Financial lease is een zakelijke vorm om een lease auto af te sluiten. Bij financial lease ben je direct eigenaar van de auto. Wat bij de meeste andere leasevormen niet het geval is. Een ander groot voordeel aan financial lease is dat je in aanmerking komt voor verschillende fiscale voordelen. Zo kun je onder anderen de btw terugvorderen bij de fiscus die je als aanbetaling moet betalen. 

Om een financial lease af te sluiten moet je ingeschreven staan bij het handelsregister. Wanneer jouw onderneming nog niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel bestaat de onderneming officieel nog niet. Wat betekent dat je geen financial lease af kunt sluiten. Daarnaast is je financiële situatie belangrijk. Afhankelijk van jouw situatie kijken we of een financial lease mogelijk is. 

Bij FinancierDirect betekent het niet meteen dat je met een (negatieve) BKR-registratie geen lease kunt afsluiten. Wij beoordelen iedere situatie zelf en kijken per persoon wat er mogelijk is. Wanneer je vragen hebt over je BKR-registratie en wat dit voor jouw toekomstige financial lease kan betekenen helpen onze lease-adviseurs je graag. 

Is jouw financial lease aanvraag afgewezen? Dit kan door meerdere redenen komen. We zien dat de meest voorkomende afwijzing komt van de bank. De kredietverstrekker kijkt of je financiële situatie het toelaat om te leasen. Hierbij kijken ze of jouw inkomen daadwerkelijk de vaste maandlasten kunnen dragen. Daarnaast kan een afwijzing komen door een negatief werkkapitaal of te weinig eigen vermogen. Voor vragen over jouw (afgewezen) financial lease aanvraag kun je contact opnemen met onze lease-adviseurs. 

De auto mag niet in principe niet ouder zijn dan 120 maanden (10 jaar). De financiering moet in de meeste gevallen afgelost zijn in de maand dat de auto 120 maanden is. In sommige gevallen kunnen we hiervan afwijken. Daarnaast mag de auto niet meer dan 200.000 kilometer op de kilometerstand hebben staan. En kijken we naar de waarde van de auto en de daarbij behorende mogelijkheden van de looptijd van de leaseovereenkomst. 

Ja, dit kan heel erg goed. Vooral voor veel zakelijke ritten kan een elektrische auto een goede keuze zijn. Een elektrische auto is stil, schoon en voordelig in gebruik. Daarnaast is het erg goed voor het milieu doordat ze weinig tot niks uitstoten van CO2 en stikstof. Interesse in een elektrische lease auto? Neem contact met ons op en onze lease-adviseurs helpen je graag. 

Wanneer je jouw zakelijke auto privé wilt rijden moet je vanaf 500 privé gemaakte kilometers bijtelling betalen. Het bijtellingspercentage is 22%. Om te berekenen hoeveel dit is wordt er gekeken naar de cataloguswaarde en de CO2-uitstoot van de auto. Voor elektrische auto’s geld een lager bijtellingspercentage. Deze ligt voor 2021 op 8% de eerste €40.000,00 daarboven ligt het bijtellingspercentage op €22%. 

Overig

Dat is het bedrag wat nog openstaat aan het einde van de looptijd. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. De hoogte van het slottermijn hangt af van de leeftijd en waarde van de auto.

Financieel

Nee, tussentijds het maandtermijn wijzigen is niet mogelijk. Tussentijds aflossen is wel mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld een goede maand hebt gedraaid kun je ervoor kiezen om meer af te lossen. Tussentijds aflossen verlaagd niet je maandbedrag maar verkort wel de looptijd van je leaseovereenkomst. 

Ja, dit is zeker mogelijk. Wanneer je een goede maand hebt gedraaid kun en je jouw looptijd wilt verkorten kun je tussentijds extra inlossen. Hoeveel dit is kun je zelf betalen. Wanneer je jouw auto vervroegd wil aflossen kun je met de bank een regeling treffen. Bij vervroegd aflossen is het belangrijk om rekening te houden met je slottermijn, indien je deze hebt ingesteld. Wanneer je advies wil over het tussentijds inlossen of vervroegd aflossen kunnen onze lease-adviseurs je voorzien van een persoonlijk advies. 

 

Ja, de btw wordt gezien als aanbetaling op de financial lease. Echter is het bij FinancierDirect mogelijk om uw btw mee te financieren. Het is wel mogelijk om de btw terug te vorderen omdat de factuur op naam van jouw bedrijf staat. 

Bij aankoop van een btw-auto wordt de btw mee berekend bij de aankoop van de auto. De bank financiert het bedrag exclusief btw. Om deze reden moet je zelf de btw betalen als aanbetaling. Het is wel mogelijk om als bedrijf deze btw terug te vorderen. Bij een marge auto is het niet mogelijk om de btw terug te vorderen. De btw is namelijk al een keer betaald door een particuliere klant. Een marge auto is hierdoor dus btw vrij. 

De BTW is berekend op basis van de nieuwprijs van het voertuig. In de meeste gevallen kan de BTW teruggevorderd worden. Wanneer de auto op naam van een particulier heeft gestaan wordt de auto een marge-auto en hoeft de BTW niet meer betaald te worden.

Bpm staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Het is een extra belasting die je moet afdragen over personenauto’s en motorrijtuigen. Deze belasting is afhankelijk van de cataloguswaarde, uitstoot en leeftijd van de auto. Je komt in aanmerking voor een vrijstelling van de bpm op het moment dat je een bedrijfswagen, taxi of een auto met 0 gram CO2-uitstoot hebt. 

Ja, dit is zeker mogelijk. Met onze leasecalculator kun je heel gemakkelijke je financial lease berekenen. Je kiest hiervoor een auto uit ons ruime assortiment (of investeringswaarde). Vervolgens vul je jouw voorkeuren in. Je bepaalt hoe hoog (of laag) jouw aanbetaling gaat zijn, de looptijd van je contract en of je een slottermijn betaald en daar de waarde van. Hieruit berekent onze leasecalculator direct jouw mogelijk vaste maandbedrag en kun je contact met ons op nemen of een offerte aanvraag plaatsen. Onze lease-adviseurs gaan dan zo snel mogelijk met jou aanvraag aan de slag. 

Nee, dat zit er niet bij in. Deze kosten komen dus nog naast je maandtermijn. Echter hoeft de wegenbelasting niet zo duur te zijn en kun je ook zelf bepalen wat voor verzekering je afsluit. Als je uitgaat van een nieuw of jong gebruikt voertuig kun je eventueel één tot twee jaar garantie bijkopen. Hierdoor ben je verzekerd dat er geen onvoorziene kosten aankomen.

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer je de auto aanschaft betaal je btw die je daarna kan terugvorderen. Hiermee heb je meteen de btw voor de gehele auto betaald. Wat betekent dat je maandbedrag btw vrij is. Het daarom ook niet nodig om over dit bedrag de btw terug te vorderen. 

De factuurprijs (excl.) btw wordt gezien als de investeringswaarde van de auto. De investeringswaarde van de auto is de prijs die je gaat betalen voor de auto over een bepaalde periode. Wanneer je een aanbetaling wil doen verlaag je niet de investeringswaarde maar wel je vaste maandbedrag. 

De btw wordt berekend op basis van de cataloguswaarde van de auto. In de meeste gevallen kan de btw teruggevorderd worden. Op het moment dat de auto op naam van een particulier heeft gestaan wordt de auto automatisch een marge auto. Dit betekent dat er over de auto geen btw meer betaald hoeft te worden. 

Covid-19

Op dit moment wordt het hele land getroffen door het coronavirus (COVID-19). Dit heeft grote gevolgen voor onze samenleving. Ondanks de strenge maatregelen is het nog steeds mogelijk om de financiering voor een financial lease te regelen. Neem contact met een van onze adviseurs op en we gaan samen kijken naar de mogelijkheden voor jou!

Bij FinancierDirect houden we ons onder andere aan deze belangrijke richtlijnen:

  • We houden 1,5 meter afstand.
  • Er worden bij ons geen handen geschud
  • Heeft één van ons de volgende klachten: loopneus, keelpijn, lichte hoest of koorts? Dan blijven we thuis.
  • We handelen zaken zoveel mogelijk digitaal en/of telefonisch af.
  • We wassen regelmatig onze handen, dit minimaal 20 seconden.
  • Wij maken gebruik van mondkapjes.
  • Er wordt zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt.

Ja, dit is zeker mogelijk! Door de huidige richtlijnen van het RIVM is het ophalen van je nieuwe leaseauto anders dan we gewend zijn. Onze dealers en wij houden ons aan alle richtlijnen en hygiënemaatregelen. Dit betekent dat wanneer je verkouden bent, koorts of andere klachten hebt we de aflevering of bezichtiging uitstellen. Je kunt dan contact opnemen met onze lease-adviseurs om een nieuwe afspraak te maken. 

We begrijpen dat het voor ondernemers nu erg moeilijk is. Je komt daarom in aanmerking voor een betaalpauze indien je zakelijk getroffen wordt door de coronacrisis en hierdoor verwacht in betalingsproblemen te komen. Een betaalpauze is dus zeker mogelijk. Wanneer je de mogelijkheden in verdere details wilt bespreken kun je contact opnemen met een van onze lease-adviseurs. 

De betaalpauze geldt alleen voor bestaande leningen. Dit geld niet voor nieuw af te sluiten leningen of verhogingen. Wanneer je meer wilt weten over een nieuwe lening of verhoging omtrent het coronavirus kun je contact opnemen met onze lease-adviseurs.