Handige weetjes bij het leasen van een bedrijfswagen.

11 januari 2022 Aankooptips
chrysler

Een bedrijfswagen nodig? Daar komen een aantal keuzes bij kijken. De eerste stap is om de juiste voertuig voor jouw bedrijf te vinden. Pas als dit is gelukt kan je aan de slag. Vrees niet als je niet weet waar je moet beginnen hiermee, want hier kunnen onze adviseurs je mee helpen. Vervolgens komt dan de keuze tussen de bedrijfswagen kopen of leasen. Het is begrijpelijk om te neigen naar het kopen, echter heeft leasen verschillende voordelen . Is dit de eerste keer dat je een lease contract afsluit, dan vind je hieronder 3 factoren waar je aan moet denken.  

 

De juiste leasevorm voor jouw onderneming

Nu ga je kiezen welke leasevorm je gaat gebruiken om de bedrijfswagen te leasen. De meest populaire keuze is financial lease, dit komt omdat dan de voertuig fiscale eigendom wordt van het bedrijf en daar komen een aantal fiscale voordelen bij kijken. Daarnaast na afloop van het lease contract wordt de bedrijfswagen ook juridisch eigendom van het bedrijf. Je lost namelijk de aankoopprijs maandelijks af en tegen het einde van de looptijd is het geheel afgelost.

Daarnaast kan je ook kiezen voor operational lease. Dit zou interessant zijn voor je als je zelf geen eigenaar wilt worden van de bedrijfwagen. Je mag de auto namelijk gedurende de looptijd gebruiken, maar hij blijft eigendom van de leasemaatschappij. Ook hierbij betaal je een maandelijkse bedrag om in de bedrijfswagen te rijden. Een voordeel van operational lease is dat je niet zelf verantwoordelijk bent voor verzekeringen, onderhoudsbeurten en reparaties. Dit is bij financial lease wel het geval.

 

Bepaal de looptijd

Vervolgens ga je nu bepalen hoe lang je wilt dat het leasecontract duurt of de looptijd. Per aanbieder kan de keuze verschillen, echter zal je in praktijk zien dat veel aanbieder dezelfde opties bieden. Vaak kan je kiezen tussen 12, 24, 36, 48, 60, of 72 maanden. De afweging dat je moet maken is des de langer de looptijd des de lager het maandelijkse bedrag maar bij een langere looptijd betaal je onderaan de streep wel meer.

 

Occasion

Tenslotte kiezen veel ondernemers op dit moment niet voor het leasen van nieuwe bedrijfswagens, maar juist voor jong gebruikte ook wel occasions. Dit is omdat de aanschaf prijs dan lager is waardoor het leasen ook voordeliger wordt. Wil je zien wat er allemaal beschikbaar is voor jouw ondernemen dan bekijk hier ons lease aanbod.