Wat is Financial Lease?

10 december 2019 Aankooptips
chrysler

Wat is Financial Lease? 
Middels financial lease hoef je als ondernemer niet flink de portemonnee te trekken maar kun je de gewenste auto kopen of afbetalen. Voor een vast bedrag per maand ben je economisch eigenaar van de auto. De auto komt hierdoor op de balans te staan waardoor je veel fiscale voordelen hebt zoals btw teruggave, afschrijving en investeringsaftrek. Hierdoor behoud je liquiditeit waardoor je geld over houdt voor andere investeringen of onvoorziene kosten. 

In tegenstelling tot operationele lease ben je middels financial lease economisch eigenaar van de auto. Dat wil zeggen dat je vanaf het eerste moment eigenaar bent en dat je ook na de looptijd gewoon in de auto kunt blijven rijden. Wel zo fijn! Gezien de auto ook na de looptijd nog gewoon veel geld waard is, welke je weer mogelijk kunt gebruiken als aanbetaling op een nieuwe auto. 

Moet ik (btw) aanbetalen?
Met een financial lease bestaat er de kans dat een aanbetaling verplicht is. Dit hangt af van de categorisering in marge of btw. Marge wil zeggen dat er geen btw meer aanwezig is. Categorie btw wil zeggen dat er wel btw aanwezig is. Banken financieren het exclusieve btw bedrag. Hierdoor moet u de btw zelf aanbetalen en kunt u dit bedrag terugvorderen bij de belastingdienst. 


Kom ik in aanmerking voor een financial lease?
Als je een officiële inschrijving hebt bij de Kamer van Koophandel en dus beschikt over een KvK-nummer, dan kom je in aanmerking voor een financial lease. Of je nu een startende onderneming hebt of een onderneming welke al tientallen jaren bestaat, wij kunnen een financiering voor u verzorgen. 

FinancierDirect verzorgt de voorscreening. Onze banken toetsen de daadwerkelijke kredietwaardigheid. Als uw betaalverleden schoon is en er zijn geen lopende achterstanden, dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een financial lease. 
 

Unieke voordelen op een rijtje:
- Zoal geschikt voor starters, zzp’ers of ervaren ondernemers, óók zonder jaarcijfers. 

- Geen liquiditeitsverlies waardoor er geld over blijft voor andere investeringen. 

- Profiteer van fiscale voordelen zoals; btw teruggave, investeringsaftrek en afschrijving. 

- Betaal een vast bedrag per maand. 

- Je kunt vervroegt in- of aflossen waardoor de financiering eerder stopt. 

- Na de lease overeenkomst blijft de auto nog steeds uw bezit. 

- Ruime voorraad op nieuwe en gebruikte auto’s.