BTW auto financial lease

21 januari 2020 Aankooptips
chrysler

Wat is een btw auto?
Een veel voorkomend type financial lease auto is btw (belasting over de toegevoegde waarde). De belasting wordt geheven op de verkoopprijs van een product in elke stap van het productie- of distributieproces (bronbelasting), met verrekening van de door de producent of distributeur betaalde belasting.

Een btw auto is dus een auto waarover nog geen belasting over betaald is. Je betaald de belasting dus op een btw auto als ondernemer aan, maar kunt deze vervolgens terugvorderen bij de belastingdienst. Bij de belastingdienst ontvang je het volledige btw percentage (21%) van het voertuig terug. Dit bedrag wordt aan je teruggevorderd.

Een klein rekenvoorbeeld volgt hieronder ;

Marvin ziet een auto van €20.000 euro exclusief BTW waarover dus nog geen belasting betaald is. Hierover moet Marvin dus bij aankoop van het voertuig belasting betaling. Marvin rekent dit bedrag als volgt uit ; je hebt €20.000 en deelt dit bedrag door 100, en doet het dan x 121  (21% btw). Dan kom je uit op €24.200. Dit betekend dus dat de auto dan inclusief btw €24.200 kost. Hiervan is de €4200 belasting en moet meteen betaald worden. Dit bedrag wordt daarna door de belastingdienst aan je terug gestort als ondernemer zijnde, dus geen zorgen!
 

Waarom financieren banken geen btw?
Banken financieren geen btw omdat je deze terug kunt vorderen. Vaak is het zo dat bij een btw auto de btw een aanbetaling is. Bij een marge auto zit er geen btw meer op, hier kun je mits de bank een akkoord geeft, het hele bedrag financieren. Er zijn uitzonderingen waar de btw wel mee gefinancierd wordt. 

Als je verder nog vragen hebt over een btw financial lease auto of een marge auto, dan helpen wij je graag verder. Uiteindelijk zorgen we voor de beste passende financiering voor je.