Voordelen Financial lease voor jouw Skoda

16 juni 2021 Aankooptips
chrysler

Binnenkort een Skoda als bedrijfswagen aanschaffen? Wanneer je een financial lease wilt afsluiten voor je Skoda kun je profiteren van verschillende voordelen. Op het moment dat je kiest voor een financial lease betaal je maandelijks en hoef je geen grote investering in één keer te doen. Daarnaast kent financial lease nog meer voordelen. We leggen ze graag aan je uit. 

Fiscale voordelen Skoda

Sluit je een financial lease af voor je Skoda? Dan kun je profiteren van verschillende fiscale voordelen. Met een financial lease mag je gebruik maken van rente- en investeringsaftrek. Daarnaast mag je bij aanschaf van een btw-auto de btw terugvorderen. Wanneer je kiest voor een marge auto kun je geen btw terugvorderen. Een marge auto is bij aanschaf al btw-vrij wat betekend dat je hier geen btw over hoeft te betalen. 

Betaal maandelijks jouw Skoda

Op het moment dat je een financial lease afsluit hoef je geen grote bedrijfsinvestering in één keer te doen. Dit komt doordat je maandelijks een vast bedrag betaalt waarmee je jouw Skoda aflost. Hoe hoog het maandelijkse bedrag is bepalen we onder andere door de cataloguswaarde van jouw bedrijfswagen, de looptijd van de leaseovereenkomst en het slottermijn. Of en hoe hoog jouw slottermijn wordt bepaal je zelf. Hierdoor mag je zelf als ondernemer bepalen wat jouw vaste maandbedrag voor je Skoda gaat worden. 

Vandaag nog berekenen wat jouw leasebedrag kan worden? Bereken het heel eenvoudig via onze leasecalculator.  

Eigenaar van je Skoda 

Wanneer je een financial lease voor jouw Skoda afsluit ben je bij aanschaf direct (economisch) eigenaar. Zolang als je leaseovereenkomst loopt blijft de kredietverstrekker juridisch eigenaar van je bedrijfswagen. Wanneer je leaseovereenkomst afloopt ben je volledig eigenaar van jouw Skoda. 

Financial lease is de enige leasevorm waarbij je zelf direct bij aanschaf de eigenaar van de bedrijfswagen bent. Wanneer je kiest voor een andere leasevorm ben je pas eigenaar van de Skoda op het moment dat de bedrijfswagen helemaal is afbetaald. 

Weten van welke Skoda jij de eigenaar kan worden? Bekijk ons ruime aanbod!

Bijtellingsregeling financial lease 

Wanneer je met jouw financial leaseauto meer dan 500 kilometers per jaar gebruikt moet je bijtelling betalen. Voor brandstofauto’s ligt de bijtellingsregeling op 22%. De hoogte van het bijtellingsbedrag dat je moet afdragen hangt af van de cataloguswaarde en CO2-uitstoot van je Skoda. 

Wanneer je ervoor kiest om een elektrische auto te leasen ligt het bijtellingspercentage slechts op 12% over de eerste €40.000,00 van de cataloguswaarde. Over de resterende cataloguswaarde betaal je ook 22%. 

Meer weten over financial lease voor jouw Skoda? Neem contact op en onze leaseadviseurs helpen je graag.