Financial lease als ZZP-er?

08 april 2021 overig
chrysler

Als zelfstandig ondernemer is beslissingen nemen erg belangrijk. Over alles moeten keuzes gemaakt worden als het gaat om hoe je opdrachtgevers binnenhaalt tot aan het financieren van bedrijfsmiddelen. Daarom zien we dat veel zzp-ers beslissen om een auto van de zaak te leasen. Je betaalt maandelijks een vast leasebedrag waarmee je direct de droomauto voor jouw onderneming kunt rijden. Hiervoor hoef je dus geen grote investeringen te doen. Ideaal toch?

Startende zzp-ers

Als startende ondernemer is het rondkrijgen van de financiering voor (grote) bedrijfsmiddelen soms lastig. Vaak moet je hiervoor onder andere jaarcijfers tonen. Bij Financier Direct is dit in de meeste gevallen niet nodig waardoor wij ook graag startende ondernemers helpen om een leaseauto aan te schaffen. Neem eens een kijkje bij ons ruime aanbod!

Voordelen auto lease als zzp-er 

Ook als zzp-er is het goed mogelijk om een financial lease af te sluiten. Hieraan zitten veel voordelen. Zo betaal je dus maandelijks, en hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Daarnaast kun je profiteren van fiscale voordelen, waaronder investerings- en renteaftrek. Ook heb je recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs en bepaal je zelf de looptijd van het contract. 

Naast veel voordelen betaal je bij financial lease wel zelf de onderhouds-, reparatie- en verzekeringskosten van je auto. 

Financial lease voor jouw (bedrijfs)auto 

Een zakelijk vorm om je auto te leasen is financial lease. Met deze leasevorm is de auto direct vanaf de start jouw eigendom. De bank blijft nog steeds wel de juridische eigenaar. Je kunt daarom een financial lease vergelijken met het afsluiten van een hypotheek. Je koopt een auto die je afbetaalt per maand waarbij je zelf het maandelijkse bedrag bepaalt. Wanneer de looptijd van het leasecontract voorbij is ben je volledig eigenaar van de auto.

Omdat je jouw auto zakelijke leaset betekent het niet dat je de auto alleen voor zakelijke kilometers kunt gebruiken. Ook voor privé kilometers kun je de leaseauto gebruiken. Wanneer je minder dan 500 privé kilometers rijdt hoef je hierover geen bijtelling te betalen. 

Wanneer je boven de 500 privé kilometers per jaar rijdt betaal je hierover 22% bijtelling (bij een brandstofmotor en hybride voertuigen). Het bijtellingspercentage is in 2021 afhankelijk van de cataloguswaarde op het moment van aanschaf en de C02 uitstoot van de auto. Daarnaast wordt er naar je inkomen gekeken en hierover betaal je vervolgens de bijtelling. Wil je een elektrische auto leasen? Voor elektrische auto’s met cataloguswaarde onder de € 40.000,- betaal je 12% bijtelling. Daarboven betaal je even veel bijtelling als auto’s met een brandstofmotor. 

Maandbedrag financial lease

Wanneer je als zzp-er een financial lease wilt afsluiten doorloop je een aantal stappen om tot jouw vaste maandbedrag te komen. Belangrijk is dat je eerst een (bedrijfs)auto kiest die past bij jouw onderneming. FinancierDirect heeft een ruim aanbod van personen- en bedrijfsauto’s die aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens kun je onze leasecalculator invullen. Hiermee berken je precies wat jouw maandbedrag kan worden voor je leaseauto. Je vult hierbij in wat je investeringswaarde is en hoe hoog jouw aanbetalingsbedrag en slottermijn is. Daarnaast beslis je zelf de looptijd van je leaseovereenkomst. De looptijd van deze overeenkomst kan liggen tussen de 12 en 72 maanden. Vervolgens kun je de aanvraag bij ons indienen. Dan gaan wij zo snel mogelijk samen aan de aan slag om de financiering voor jouw leaseauto te regelen.