Financial auto lease met BKR registratie

01 april 2021 Aankooptips
chrysler

Wanneer je een auto wilt financial leasen, wordt er vaak gekeken door de leasemaatschappij naar het BKR register. Afhankelijk hiervan kun je vaak wel of geen auto leasen. Bij een negatieve BKR registratie kunnen leasemaatschappijen besluiten om de financiering van jouw bedrijfswagen te weigeren. Bij FinancierDirect kijken we samen naar de mogelijkheden en nemen we soms ook klanten met een negatieve BKR registratie aan.

Hoe ontstaat een BKR registratie precies en wat houdt het in? 

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert kredieten vanaf €250,00 die langer doorlopen dan een maand. Ook zakelijke kredieten boven de €1.000,00 staan geregistreerd. Alles over de looptijd van het krediet staat in het systeem van het BKR. Wanneer je een achterstand hebt met betalen, een achterstand inloopt, of er andere bijzonderheden gebeuren wordt dit geregistreerd. 

Op het moment dat je een lening afsluit word je aangemeld bij het BKR door de kredietverstrekker. Het BKR geeft kredietverstrekkers toegang tot jouw leningen en het daarbij behorende betaalgedrag. Deze gegevens blijven 5 jaar geregistreerd staan nadat de looptijd van de lening is afgelopen. Naar aanleiding van deze gegevens beslissen de kredietverstrekkers of je toegang krijgt tot een lening. Ook de meeste leasemaatschappijen kijken naar de BKR registratie en beslissen hierdoor of je wel of geen auto kunt leasen. 

Positieve of negatieve BKR?

De BKR registratie kan negatief of positief zijn. Een negatieve registratie krijg je op het moment dat je niet op tijd of helemaal niet betaald. Met een positieve registratie kun je aantonen dat alle betalingen op tijd zijn voldaan en je er zeker van bent dat je deze lasten aan kunt. Een negatieve registratie kan voor twijfel zorgen bij de kredietverstrekker terwijl een positieve registratie deze twijfel juist wegneemt. 

Een BKR registratie is dus een soort toetsing waarbij een kredietverstrekker zoals een leasemaatschappij jouw betaalgedrag opvraagt. De kredietverstrekker krijgt een overzicht te zien van jouw huidige leningen en betaalgedrag maar ook die van de voorgaande 5 jaren. Het BKR heeft geen inzagen in de overige financiële gegevens zoals inkomen, (huur)schulden of studieleningen bij DUO.

Kun je een BKR registratie verwijderen?

Een registratie in het BKR blijft 5 jaar in het systeem staan. Een negatieve registratie in het BKR kan nadelig zijn op het moment dat je een nieuwe lening of lease auto wil afsluiten. Het is bijna onmogelijk een BKR registratie te laten verwijderen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat al je schulden afgelost zijn. De registratie is dan nog wel te zien maar de status “afgelost” is zichtbaar. Dit kan een reden zijn voor de kredietverstrekker om de negatieve registratie minder streng te beoordelen. Andere manieren om jouw BKR registratie te verwijderen zijn bezwaar maken bij de kredietverstrekker. Of je kunt de registratie laten verwijderen door een externe onafhankelijke partij of door een uitspraak van de geschillencommissie.

Leasecontract met BKR registratie bij FinancierDirect

Wanneer je een (bedrijfs)auto wil gaan leasen met een negatieve BKR registratie betekent dit bij FinancierDirect niet altijd dat je geen auto kunt leasen. Wij beoordelen iedere klant zelf en kijken naar de mogelijkheden. Bij ons krijg je één persoonlijke lease adviseur, transparant advies en een scherp voorstel. Daarnaast vragen wij niet om je jaarcijfers, accepteren we snel en zijn we er ook voor startende ondernemers. Bij FinancierDirect ben je aan het juiste adres voor een financial lease voor jouw (bedrijfs)auto.