Bijtelling tussentijds wijzigen?

05 maart 2021 overig
chrysler

Kan je als werknemer tussentijds stoppen met bijtelling betalen voor de auto van de zaak? Wanneer je als werknemer kan aantonen dat je per jaar minder dan 500 kilometer privé hebt gereden in de auto van de zaak hoef je hierover geen bijtelling te betalen. 

Hiervoor kun als werknemer een ‘verklaring geen privégebruik’ auto aanvragen. Met deze verklaring geef je aan dat je niet genoeg privé kilometers maakt om de bijtelling te moeten betalen. 

Wanneer je als werknemer graag je leasecontract met bijtelling wil stopzetten kan dit. Er zijn alleen wel een paar regels aan verbonden. Wanneer je je eerste leaseauto ontvangt kun je ervoor kiezen om geen bijtelling te betalen maar de auto dan ook niet of weinig privé te gebruiken. Wanneer je al wel een zakelijke leaseauto rijdt moet je wachten tot het kalenderjaar om is zodat je het contract kunt aanpassen. Wanneer je wil stoppen met betalen van bijtelling voor privékilometers is het wel noodzakelijk om aan te tonen dat de auto op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer gebruikt wordt voor privédoeleinden.