Heb ik recht op investeringsaftrek?

17 maart 2020 Aankooptips
chrysler

Wat is nou eigenlijk investeringsaftrek?
Als ondernemer kun je in veel gevallen gebruik maken van de investeringsaftrek. Dit houdt in dat je een bedrag van de gemaakte winst af kunt trekken, wanneer je in bedrijfsmiddelen (zoals die leuke mooie nieuwe auto voor de zaak in financial lease vorm) hebt geïnvesteerd. De investeringsaftrek komt nog eens bovenop de mogelijkheid tot afschrijven en dat maakt het investeren in jouw onderneming een stuk aantrekkelijker.

Verschillende soorten investeringsaftrekken
Er bestaan voor de ondernemer drie verschillende investeringsaftrekken. Zo bestaat er de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) , de energie-investeringsaftrek (EIA) en de milieu-investeringsaftrek (MIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek of te wel KIA wordt voornamelijk gebruikt voor bestelauto’s en taxi’s. De energie-investeringsaftrek of te wel EIA is voornamelijk van toepassing op energiebesparende maatregelen voor de grotere bestel auto’s en vrachtwagens. De milieu-investeringsaftrek is voornamelijk interessant voor als je wilt investeren in elektrische voertuigen.

Wij geven je graag advies hierover en kunnen je helpen met de nodige tips voor jouw financiering voor de financial lease auto. Aarzel daarom niet om contact te leggen als je het niet zeker weet of je recht hebt op aftrekposten.