Wanneer bent u een 'startend ondernemer'?

04 augustus 2020 overig
chrysler

Startende ondernemers
Wat wordt met een startend ondernemer bedoeld?  Wat geldt er voor starters? 

Financial lease is een ideale optie voor de startende ondernemer. Zo kan je de rest van jouw financiën in het bedrijf investeren en hoeft jouw eerste investering in een auto niet meteen een groot bedrag te zijn. Uiteindelijk is de auto ook nog volledig van jou. Erg voordelig dus als startende ondernemer.

Een startende ondernemer is iemand die nieuw is in het ondernemen. De eerste 6 tot 12 maanden wordt je gezien als een startende ondernemer. Dit verschilt wel per bank. Iemand die net voor zichzelf begint heeft dus ook nog geen jaarcijfers of kapitaal opgebouwd. Op het moment dat hij/zij gebruik wilt gaan maken van financial lease zal de bank zeggen dat hij om en nabij 20% moet aanbetalen. Dit geldt voor een btw én marge auto. 

Neem dus als voorbeeld dat als jij een auto van €20.000 wilt financieren, dan betaal je ongeveer €4.000 euro zelf bij. Hier zit wel een verschil in bij een btw auto. Dit omdat als jij een startende ondernemer bent, jij én btw moet betalen én een aanbetaling van 20%. De btw van een auto zal altijd als aanbetaling worden gezien omdat de bank dit niet financiert. Het is dus wél mogelijk om als starter een financial lease contract aan te gaan, houd hierbij alleen wel in de gaten dat je wel wat eigen geld moet hebben. Ook kan er nog wat de financiering worden geregeld richting jou en ons. Met meer vragen hierover, helpen we je graag. Wij helpen jou graag met de ideale auto!